Omgivningen och hemlighetsmakeri

Under de första två åren som vi försökte få barn berättade varken jag eller J om våra planer för vänner och familj. En av anledningarna är att vi är ganska privata, men också att det inte skulle kännas bra om folk undrade om det "tagit sig" ännu och gått runt och väntat på att få höra något.

Då vi var igång med utredningen började jag nämna det för de allra närmsta vännerna och då vi fick remiss och tid för IVF så fick även de närmsta i familjen veta. Trots att några få vet så innebär processen ändå en hel del smusslande. Hemlighetsmakeri på jobbet, för bekanta och i en del andra sammanhang.

Jag läste i en annan blogg av en tjej som är i nästan exakt samma situation som oss att de bestämt sig att berätta för omgivningen antingen a) då de var i vecka 12 om deras sista IVF lyckades eller b) då det sista IVF-et misslyckats och de börjat fokusera helhjärtat på adoption.

Jag och J bestämde oss för att vi kommer att göra likadant. Det innebär för vår del att någon gång mellan slutet av februari och slutet av april kommer vi att kunna uttala orden "Vi väntar barn" för omgivningen. Hur lång väntan på barnet blir därefter kommer såklart att variera beroende på vilken typ av barnväntan det blir, antingen ett biologiskt i november 2012 eller ett adopterat i slutet av 2013/början av 2014.

Kommentarer
Postat av: K

Låter som ett klok beslut. Detta hemlighetsmakeri kan ta knäcken på en ibland!



Kram

2012-01-22 @ 14:03:08
URL: http://alltinggar.blogspot.com/
Postat av: ekke

Känner igen planen :), tycker att den är bra. Det känns så skönt att veta att det bara rör sig om månader innan man kan berätta för världen att man ska bli mamma :)

2012-02-03 @ 18:07:45
URL: http://enfamilj.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0